Skip to content

Bolo Breto ehk meekook

14/12/2008
by

Üle pika aja otsisin välja oma Madeiralt toodud portugali keelse kokaraamatu (inglise keelne nägi suht lame välja!), mis pakub Madeira parimaid palasid regioonide kaupa. Ehk siis on iga regiooni kohta üks supp, üks pajaroog/liharoog ja magustoit. Kuna ma olen eriline magusa nautleja siis eilse kurja ilmaga otsisin välja meekoogi retsepti, et seda proovida. Tunnistan ausalt, et jäin tõlkimisega hätta ja seega tegin asja loominguliselt. Maitselt sai päris hea! Palju Madeira meekoogi retsepte leiab veel siit (portugali? keelsetena)

Ribeia Brava Bolo Preto
(Allikas: Sabores: Receitas Tradicionais Madeirenses)

500 gr suhkrut
250 gr võid
2 dl piima
4 muna
10 g soodat
1/2 muskaatpähklit
sidrunikoort
2,5 dl suhkruroo mett (mel de cana)
500 gr jahu
1 pokaal Madeira veini (portveini siis)
1 tl kaneeli
2 dl tumedat õlut
300 gr kuivatatud puuvilju (mina panin harjumusest rosinaid, mandleid ja kreekapähkleid)

Alustuseks panin ahju soojema eesmärgiga, et see on 170 kraadi kui tainas valmis ahju minema… Kõigepealt vahustasin muna ja suhkru ning lisasin või. Hiljem lisasin juurde õlu, piima, mee ja veini…  Teises kausis segasin omavahel jahu, sooda, maitseained. Lõpuks segasin need kaks ühtlaseks massiks kokku ja lisasin kuivatatud puuviljad. Nüüd julgesin ka tainast maitsta… Päris hea oli! Meenutas küll seda kooki, mida suvel pea nädal aega söödud sai!
Valasin taina küpsetusvormi, mis oli kaetud küpsetuspaberiga. Edasi pidi kook veetma tunnikese ahjus, minul natuke pealegi, küpsedes.

Bolo Breto ehk meekook

Bolo Breto ehk meekook

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: