Skip to content

Maideira kook hõõgveiniga

23/12/2008
by

Eile üllatas emme mind teatega, et hommikul Terevisioonis oli tehtud lihtsat Madeira kooki. Kuna meie pere on endiselt Madeira lummuses (4 kuu juba), siis … otsustasin, et pean selle retsepti välja otsima. Õhtul veel Liinagi mainis, et mitmed inimesed on siia sattunud otsinguga Madeira kook… Paraku pidid nad pettuma. Madeira meekook on hoopis midagi muud.

Telekoka soovitatud Madeira kook

Kook:
175 g võid
150 g suhkrut
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1 õun (punane)
2 tl kaneeli
30 g rosinaid
30 g kuivatatud kirsse
1 sidrun
Törts Madeira veini (portveini siis)

1. Pane rosinad ja kirsid veini ligunema.
2. Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette koogivorm.
3. Sulata või ja klopi suhkruga vahtu.
4. Lisa munad ükshaaval, kogu aeg segades.
5. Sõelu sisse jahu ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult, kuni mass on hästi segunenud.
6. Tükelda õun, riputa õuna tükkidele kaneel ja pane tainasse.
7. Lisa kirsid, rosinad ja sidrun.
Nüüd ei maksa segamisega hoogu minna. Üle 20 korra ei ole lubatud keerutada lusikaga ;)
6. Küpseta ahjus kuni on kuldpruun.
7. Tõsta restile jahtuma.

Hõõgvein
1 pudel punast veini
2 kaneelikoort
4 nelki
100 g pruuni suhkrut
1 aniis
1 loorber
1 apelsin
1 sidrun

1. Kuumuta punane vein koos maitseainete ja tsitrustega kuni 80 kraadini.
2. Ära lase veini keema! Alkohol aurustub!
3. Jäta umbes 1 h seisma kaane alla (kile), et vürtsid annaksid veinile maitset.
4. Kuumuta veini uuesti ja kurna enne serveerimist.
5. Serveeri koos Madeira koogiga.

See hõõgveini asi tundub kahtlane… Madeira puhul peaks kindlasti kasutama portveini ju … Aga Eestis ei ole veel tuvastanud poeketti, kes seda müüks… Ideid?

2 kommentaari leave one →
  1. Ulla permalink
    26/12/2008 23:25

    Tere,
    avastasin et olete oma blogisse pannud ka selle Madeira koogi retsepti. Kas olete juba proovinud? Mind huvitab et mis etapis pannakse sidrunimahl taignasse?
    Igatahes hea oli see kook küll!

  2. Karin permalink*
    27/12/2008 21:36

    Kook on ahjus hetkel ja tegin endapoolsed parandused retsepti :)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: