Skip to content

Maideira kook hõõgveiniga

23/12/2008
by

Eile üllatas emme mind teatega, et hommikul Terevisioonis oli tehtud lihtsat Madeira kooki. Kuna meie pere on endiselt Madeira lummuses (4 kuu juba), siis … otsustasin, et pean selle retsepti välja otsima. Õhtul veel Liinagi mainis, et mitmed inimesed on siia sattunud otsinguga Madeira kook… Paraku pidid nad pettuma. Madeira meekook on hoopis midagi muud.

Telekoka soovitatud Madeira kook

Kook:
175 g võid
150 g suhkrut
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1 õun (punane)
2 tl kaneeli
30 g rosinaid
30 g kuivatatud kirsse
1 sidrun
Törts Madeira veini (portveini siis)

1. Pane rosinad ja kirsid veini ligunema.
2. Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette koogivorm.
3. Sulata või ja klopi suhkruga vahtu.
4. Lisa munad ükshaaval, kogu aeg segades.
5. Sõelu sisse jahu ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult, kuni mass on hästi segunenud.
6. Tükelda õun, riputa õuna tükkidele kaneel ja pane tainasse.
7. Lisa kirsid, rosinad ja sidrun.
Nüüd ei maksa segamisega hoogu minna. Üle 20 korra ei ole lubatud keerutada lusikaga ;)
6. Küpseta ahjus kuni on kuldpruun.
7. Tõsta restile jahtuma.

Hõõgvein
1 pudel punast veini
2 kaneelikoort
4 nelki
100 g pruuni suhkrut
1 aniis
1 loorber
1 apelsin
1 sidrun

1. Kuumuta punane vein koos maitseainete ja tsitrustega kuni 80 kraadini.
2. Ära lase veini keema! Alkohol aurustub!
3. Jäta umbes 1 h seisma kaane alla (kile), et vürtsid annaksid veinile maitset.
4. Kuumuta veini uuesti ja kurna enne serveerimist.
5. Serveeri koos Madeira koogiga.

See hõõgveini asi tundub kahtlane… Madeira puhul peaks kindlasti kasutama portveini ju … Aga Eestis ei ole veel tuvastanud poeketti, kes seda müüks… Ideid?

Advertisements
2 kommentaari leave one →
  1. Ulla permalink
    26/12/2008 23:25

    Tere,
    avastasin et olete oma blogisse pannud ka selle Madeira koogi retsepti. Kas olete juba proovinud? Mind huvitab et mis etapis pannakse sidrunimahl taignasse?
    Igatahes hea oli see kook küll!

  2. Karin permalink*
    27/12/2008 21:36

    Kook on ahjus hetkel ja tegin endapoolsed parandused retsepti :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: