Skip to content

Piparkoogised saiakesed šokolaadiga

24/12/2008
by

Ei saa mitte vaiki olla… Elina lisas oma blogisse huvitava retsepti. Algselt polnud aega sellega tegeleda, kuid kui juba mitmes blogis silma jäi, et segatakse erinevaid taignaid siis … Peab ju väärt asi olema… Täna emme mainis, et tahaks saia… Kuklit. Kukli tegemise isu ei tulnud, küll aga meenus see retsept.

2,5 dl piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
2 tl jahvatatud kardemoni
1 muna
7,5 dl jahu
75 g pehmet margariini või võid
500 g piparkoogitainast
100 g tumedat šokolaadi
Määrimiseks muna
Peale puistamiseks pärlsuhkrut

Lahusta pärm suhkruga käesoojas piimas. Sega juurde sool, kardemon, muna ja või.
Lisa jahu ja sõtku kuni see elastseks muutub ja kausi servadest lahti lööb.
Vormi tainast pall, puista üle jahuga. Kata tainas rätikuga ning lase 30-40 minutit soojas kerkida. Kalla tainas jahusele lauale ning rulli suureks ristkülikuks. Rulli piparkoogitainas sama suureks. Taignate rullimine ühe suurusteks "ristkülikuteks"
Haki šokolaad ja puista see pärmitainaplaadile, siis kata piparkoogitainaplaadiga.
Keera pikemast servast tihedasti rulli, lõika ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lase rätiku all kerkida umbes 15 min.
Valmis ahju minema ...
Määri pealt lahtuklopitud munaga ning kaunista pärlsuhkruga.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
)

Ma ei saa aru, miks ma end piltidega vaevan. Nad pole pooltki nii armsad kui tegelik vaatepilt…

Maitselt olid nad päris nämmad. Eriti kui kõrvale lonksata külma piima :)

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: