Skip to content

Bataadid suhkru, kaneeli ja apelsinimahlaga

30/12/2008
by

Need jõulud on helged olnud… Eelmine aasta oli mul ostukorvis palju maailma parandamise raamatuid (Petrone “Roheliseks kasvamine”, Hickman’i “Paljaks kooritud”), kuid see aasta otsustasin maailmast puhata ja nautida! Ehk siis minule tõi jõuluvana paar head ja ilusat kokaraamatut (Kirose “Murakarabadest oliivisaludeni”, Maru “Maru maitsev maailm”, emmelt saan laenata aga “Maria Laidoneri kokaraamatut”).  Enda kokaraamatutest jäid silma jäätised, oi neid oli palju ja isuäratavaid… Esilagu ehmatab mind see iga tunni järelt segamine… Otsustasin, et ostan jäätise tegemise masina (vms). Kahjuks või õnneks ei ole siiani seda poest leidnud ja poodides ma olen käinud! :D Seega jäätist veel ei saa, õnneks on ka talv veel ja isud pole kõige suuremad…
Teisena jäi silma Kirose bataatidest tehtud roog. Nu mida ma parata saan, et bataat on poes juba pikka aega pinnuks silmas, tahaks, aga ei oska midagi peale hakata… Ühekorra juba halastamata lõin ühepaja toitu. See pole aga see. Nüüd siis on pott tulel ja ootan ärevusega, mis saab… Esialgu on idee seda jäätisega süüa, kuigi soovitati hoopis liharoogadega… Seega näis. Ootame.

Allani ema bataadid suhkru, kaneeli ja apelsinimahlaga
Allikas: Kirose “Murakarabadest oliivisaludeni”

800 gr punakaskollaseid bataate
2 sl oliivõli
40 gr võid
100 gr suhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl soola
2 pikka riba apelisinikoort
1 suure apelsini mahl

1. Koori ja pese bataadid, lõigu pikkupidu 5 mm viiludeks ja pane koos ülejäänud koostisainetega keedunõusse.
2. Vala peale vett (u 750 ml), et bataadid oleksid kaetud. Sega ettevaatlikult ja lase keema tõusta.
3. Kata kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel veel 15 minutit.
4. Hauta ilma kaaneta veel umbes 40 minutit, kuni bataadid on pehmed, kuid ei lagune koost ja on kaetud paksu kleepuva siirupiga.
Ära vahepeal kordagi sega, raputa ainult potti aeg-ajalt, et midagi põhja kõlge kinni ei jääks. Lõpu poole vaata ette, et paks siirup kõrbema ei läheks.
5. Enne serveerimist lase pisut jahtuda.

2 kommentaari leave one →
  1. 31/12/2008 00:04

    Sa juba jõudnud midagist teha, ma ainult vaadata. Jõuluvana tõi ka mulle Murakarabadest oliivisaludeni. :)

  2. Karin permalink*
    01/01/2009 18:52

    Liinale: Ma ei suuda niisama vaadata, näpud hakkavad sügelema :D
    Tuleb tunnistada, et antud roog mekkis eriti hästi pealinna sugulastele :)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: