Skip to content

Kreembrülee

15/01/2009
by

Eile tuli tahtmine taas korralikult süüa ja nii me sammud toast välja sättisimegi. Crepp oli paraku rahavst liiga täis ja mind kummitas juba nädal Werneri Latte. Seadsime siis sammud Werneri suunas. Lisaks päevapraele võtsime ka magustoidu – Cream brulee serveeritud kiivi margaritaga. Mul pole muidugi eriti usku kreembrüleesse. Aga kiivi margarita kõlas lõbusalt. Seda aru saamiseni, et lisaks kreembrüleele toodi lauda tekiilasse uputatud kiivi. Pikk umbusklik pilk. Ei oodanud päris seda, kuigi mul puudus igasugune arusaamine, kuidas see välja peaks nägema. Kreembrülee oli liiga vedel! Suhkruvaap oli liiga õhuke. Maitsel polnud viga. Pärast pikka arutelu proovisime asja kiivi margaritaga. Päris huvitav oli. Seda võiks üksikutel õhtutel maal täiesti endale ise teha.
Otsisin siis kreembrülee retsepti ja panen selle tuleviku tarbeks siia kirja.

Kreembrülee kodune variant (Roman Zaštšerinski, Arter)

7 dl 38% vahukoort
0,5 dl piima
7 munakollast
175 g suhkrut
maitse järgi vaniljeessentsi.

* Sega omavahel kõik koostisained ja lase pool tundi seista, et suhkur laguneks. Aja läbi peene sõela, et eemaldada munasõlmekesed.
* Pane segu vormi – sobivad nii väikesed keraamilised ahjuvormid kui ka ahjukindlad kohvitassid.
1. Veeta variant
Soojenda ahi 100 kraadini ja pane vormid kreembrüleega ahju. Sõltuvalt ahjust tuleb neid seal hoida 40-60 minutit. Valmis kreembrülee ei ole seest vedel, vaid ühtlaselt kreemjas.

2. Veega variant
Kuumuta ahi 110 kraadini. Pane vormid kõrgemate servadega metallplaadile. Vala plaadile nii palju kuuma vett, et see ulatuks sinnamaani, kus vormides kreembrüleegi. Kata fooliumiga ja pane ahju. Hoia seal sõltuvalt ahjust 30-50 minutit.

* Seejärel lase kreembrüleel toas või ka külmkapis jahtuda.
* Tee karamell, pannes potti 4 spl suhkrut ja 1 spl vett. Keeda segades nii kaua, kuni suhkrusegu muutub õrnalt pruunikaks, ja vala õhuke kiht kreembrülee peale. Lase jahtuda.

P.S. Kreembrülee sisse või peale võib panna ka mõnd moosi – kirsimoos sobib fantastiliselt.

One Comment leave one →
  1. küpsetaja permalink
    27/03/2011 13:36

    No vees küpsetades ei saanud see kreembrülee isegi siis valmis kui üle 1 tunni ahjus oli. Mis õpetus see selline on?

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: