Skip to content

(Vastla)kuklid

24/02/2009
by

Ei saa see aasta ka mina vastla(köögi)rallita. Lihtsalt tuli maitsva vastlakukli isu. Poes ei ole ma viimastel aastatel just väga heade kuklite otsa sattunud, sai on nätske ja vahukoort on vähe. Parim kogemus on paari aasta eest Rootsist. See oli tõeliselt super kukkel! Vahukoore alla oli peidetud veidi martsipani. Mind aitasid retseptiga Stockmann ning Elina.

Kuklid

250 ml piima
150 g odrajahu
umbes 275 g nisujahu
4 sl suhkrut
1 muna
3 sl võid
25 g värsket pärmi
0,5 tl kardemoni
1 tl ingveripulbrit
0,5 tl soola

* Murenda pärm käesoojas piimas.
* Lisa suhkur, jahvatatud kardemon, ingveripulber ja odrajahu ning lase seista soojas kohas umbes 15-20 min.
* Lisa siis sool, sulavõi, muna, nisujahu, ning sõtku käsitsi valmis tainas. Jahu ei maksa kohe korraga sisse kallata, vaid jao kaupa, siis jääb ära oht, et tainas tuleb liiga kõva, pehmemast tainast tulevad ka pehmemad kuklid.
* Puista tainale peale pisut jahu ja lase räti all kerkida kahekordseks.
* Seejärel vormi jahuste käte vahel 10-12 kuklit ja lase neil kerkida umbes 15 min.
* Soovi korral võid pealt määrida lahtiklopitud munaga.
* Küpseta 200 kraadi juures 10-12 min.

Täidis
180 gr maitsestatama toorjuustu
200 ml vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

* Lisa vahukoorele suhkur ja vaniljesuhkur ning vahusta peaaegu “kõvaks”.
* Lisa toorjuust ja vahusta veel veidi.
* Lisa saadud mass kukli vahele.

Paraku maal oli vahukoor juba eile poest otsas. Seega tuli ainult toorjuustu täidis. Aga ei ole hullu. See maitseb ka väga hästi!

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: