Skip to content

Kreemised Kreooli pralineed

25/03/2009
by

Kogus: kolmele magusasõbrale jagub 1,5 päevaks

2 tassi suhkrut
1 tass pruunsuhkrut
1 tass suhkruta kondenspiima
2 tl suhkruroo mett (originaalis oli dark corn syrup)
115 g võid
1 tl vaniljet
3 tassi pekaanipähkleid

• Pane suhkur, kondenspiim ja siirupi paksupõhjaga potti. P4300395
• Keeda ja sega kuni segu on soft-ball stage (240˚).
• Eemalda pliidilt ja lisa või ja vanilje. Sega puulusikaga kuni segu on jahtunud.
• Lisa pekaanipähklid enne kui segu muutub liiga paksuks.
• Sega hästi ja vormi kommid ning jäta jahtuma küpsetuspaberile.

Kuna minu jaoks oli soft-ball stage keev mass, siis mina viimast osa ei saanud teha (peale või lisamist ei taha asi enam pakseneda) ja valasin kogu segu purki. Kui alguses tundus, et seda magusrooga jagub pikemaks ajaks, siis tegelikkuses oli see protsess kiirem. Tuleb tunnistada, et päris hea kraam oli.
Rannahooajal ilmselt uuesti ei tee nii rammusat rooga, aga talvel miks mitte :)

Allikas: postkaart USAst, Liina saatis.

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: