Skip to content

Kreemised Kreooli pralineed

25/03/2009
by

Kogus: kolmele magusasõbrale jagub 1,5 päevaks

2 tassi suhkrut
1 tass pruunsuhkrut
1 tass suhkruta kondenspiima
2 tl suhkruroo mett (originaalis oli dark corn syrup)
115 g võid
1 tl vaniljet
3 tassi pekaanipähkleid

• Pane suhkur, kondenspiim ja siirupi paksupõhjaga potti. P4300395
• Keeda ja sega kuni segu on soft-ball stage (240˚).
• Eemalda pliidilt ja lisa või ja vanilje. Sega puulusikaga kuni segu on jahtunud.
• Lisa pekaanipähklid enne kui segu muutub liiga paksuks.
• Sega hästi ja vormi kommid ning jäta jahtuma küpsetuspaberile.

Kuna minu jaoks oli soft-ball stage keev mass, siis mina viimast osa ei saanud teha (peale või lisamist ei taha asi enam pakseneda) ja valasin kogu segu purki. Kui alguses tundus, et seda magusrooga jagub pikemaks ajaks, siis tegelikkuses oli see protsess kiirem. Tuleb tunnistada, et päris hea kraam oli.
Rannahooajal ilmselt uuesti ei tee nii rammusat rooga, aga talvel miks mitte :)

Allikas: postkaart USAst, Liina saatis.

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: