Skip to content

Rabarberi-karamellikook

25/05/2009
by

Külmkapist leidsin rohkesti rabarbereid (Rain käis nädalavahetusel maal) ja tuleb ju nendega midagi ette võtta, ei saa ju esimest värsket aiakraami ära visata, sest ei viitsi sest midagi teha. Rabarberist saab head kooki! Tõestatud juba vanavanaemade poolt :) Eelmisel nädalal oli vana hea kookoskook, täna andis Katre mulle ühe teise idee, mida ta kunagi teinud kuskilt kokaraamatust. Kõikvõimas Google leidis retsepti aga kiirelt üles ning allikaks Toidutare (algselt Terevisioon).

kook

PÕHI: 200 g võid,  1 pakk Juubeli tordipulbrit (450 g)

TÄIDIS: 500 g rabarbereid,  1 dl suhkrut , 1 tl kaneeli

KATE: 4 muna, 2 dl suhkrut,  50 g võid,  1 dl vett, 3 dl jahu,  1 tl küpsetuspulbrit

  • Näpi või ja tordipulber ühtlaseks tainaks.
  • Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupanni põhja.
  • Kuumuta ahi 175 kraadini.
  • Tükelda rabarberid ja sega suhkru ning kaneeliga.
  • Vala segu tainale.
  • Katte jaoks vahusta munad ja suhkur.
  • Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta.
  • Vala segu munavahu hulka.
  • Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
  • Lisa munavahu hulka.
  • Vala rabarberitele ja küpseta 25 minutit.
  • Lõika kook jahtunult ruutudeks.
  •  

    Nämma. Rain sõi ja kiitis. Eriti hea piimaga :)

    No comments yet

    Lisa kommentaar

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: