Skip to content

Rabarberi-karamellikook

25/05/2009
by

Külmkapist leidsin rohkesti rabarbereid (Rain käis nädalavahetusel maal) ja tuleb ju nendega midagi ette võtta, ei saa ju esimest värsket aiakraami ära visata, sest ei viitsi sest midagi teha. Rabarberist saab head kooki! Tõestatud juba vanavanaemade poolt :) Eelmisel nädalal oli vana hea kookoskook, täna andis Katre mulle ühe teise idee, mida ta kunagi teinud kuskilt kokaraamatust. Kõikvõimas Google leidis retsepti aga kiirelt üles ning allikaks Toidutare (algselt Terevisioon).

kook

PÕHI: 200 g võid,  1 pakk Juubeli tordipulbrit (450 g)

TÄIDIS: 500 g rabarbereid,  1 dl suhkrut , 1 tl kaneeli

KATE: 4 muna, 2 dl suhkrut,  50 g võid,  1 dl vett, 3 dl jahu,  1 tl küpsetuspulbrit

  • Näpi või ja tordipulber ühtlaseks tainaks.
  • Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupanni põhja.
  • Kuumuta ahi 175 kraadini.
  • Tükelda rabarberid ja sega suhkru ning kaneeliga.
  • Vala segu tainale.
  • Katte jaoks vahusta munad ja suhkur.
  • Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta.
  • Vala segu munavahu hulka.
  • Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
  • Lisa munavahu hulka.
  • Vala rabarberitele ja küpseta 25 minutit.
  • Lõika kook jahtunult ruutudeks.
  •  

    Nämma. Rain sõi ja kiitis. Eriti hea piimaga :)

    Advertisements
    No comments yet

    Lisa kommentaar

    Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

    WordPress.com Logo

    Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

    Twitter picture

    Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

    Facebook photo

    Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

    Google+ photo

    Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: