Hakklihapirukad
Meil on külmkapis hulgi metsanotsuhakkliha ning Rainil tekkis esmaspäeva õhtu suurepärane idee teha lihapirukaid. Ma olen teinud lahtist pirukat küllaga ja rohkemgi veel aga neid väikesi pirukaid, mida poest osta saab, pärmtainast… mitte kunagi. Isegi mu ema ei ole neid kunagi teinud. Kuna kodus pärmi ei olnud siis sai valitud kõige lihtsam retsept, loomulikult nami-namist.
Koostis:
Tainas:
115 g võid
1 muna
5 sl hapukoort
6.5 dl nisujahu
Täidis:
750 g sea- või vasika- hakkliha
1 hakitud sibulat
1 sl võid
1 kõvaks keedetud muna
soola
musta pipart
Valmista tainas: sega ained hästi läbi ja pane 1 tunniks jahedasse.
Valmista täidis: hauta hakitud sibul võis. Lisa hakkliha ja prae kergelt läbi. Haki munad ja sega praetud liha ja sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Tõsta tainale teelusikaga täidist ja lõika tainalõikuriga või klaasiga rattad. Keera teine tainapool täidisele ja suru servad kinni. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta 175-kraadises ahjus helepruuniks.
Allikas: Eesti Kokaraamat/Estonian Cookbook, USA, 1976
Meil läks siis metsanotsuhakkliha koos seahakklihaga, segamini ja keegi ei tea enam kogustest midagi. Kuivaks jäid, tõenäoliselt oleks aidanud vähem liha, rohkem sibulat ja muna variant. :)
Mu emme on ka neid kodus teinud. Nämma!
Mine või poodi! Erinevalt sinust, pole mul kodus liha ja hapukoort, küll aga suurtes kogustes pärmi :)
võibolla sai metsloomaliha liialt palju, lihtsalt pakun sest omast kogemusest kui tahan väheke mahlasemaid asju siis tavalist sealiha ikka ohtralt juurde.