Skip to content

Gruusia leib ahjust hea ja paremaga

28/09/2009
by

Eelmises postis sai mainitud, et mu elukaaslane saab 30! Ning kuna on käes tema sünnipäevandal on meil igapäev menüüs miski asi mida ma varem teinud ei ole ning soovitavalt ka selline, mida härra enne proovinud ei ole. Alustasin lihtsalt ehk improvisatsiooniga ning pooleldi toorainetega, mis kapis olemas.

1 Fazeri Gruusia leib, hakkliha, riivitud juustu, sinihallitusjuustu,  marineeritud seeni (kasutasin shampiljone), sibulat (ma panin kohe palju), küüslauku(2 küünt), tomatit. Määrimiseks oliiviõli.

gruusia leib

Prae läbi hakkliha, sibula, seente ja tomatiga, maitsesta näiteks soola, laimipipra ja sojakastmega. Lõika leib pooleks ning poolita veelkord nii jääb 4 tükki, pintselda peale oliiviõli. Kata leivatükid riivjuustuga ning pudista peale sinihallitusjuustu. Kata leivaviilud hakkliha, seene, sibula jm seguga ning 200 kraadi juures pista ahju umbes 10-15 minutiks. Puista peale värsket basiilikut (või ruccolat või jääsalatit või…). Serveeri. Tükid on suured, seega jätkub küll neljale.

Ning kuna mul oli kapis veel mõned tortillad siis pistisn ahju veel hitt näksid Marja-Liisalt:

Pane poolele tortillale näiteks riivjuustu ja natukene seda sama segu mida leibadele, keera teine tortilla pool sellele peale, vajuta ning lõika noga pooleks. Need ka sinna ahju sama kauaks kõrvale ja voilaa. :)

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: