Skip to content

Gruusia leib ahjust hea ja paremaga

28/09/2009
by

Eelmises postis sai mainitud, et mu elukaaslane saab 30! Ning kuna on käes tema sünnipäevandal on meil igapäev menüüs miski asi mida ma varem teinud ei ole ning soovitavalt ka selline, mida härra enne proovinud ei ole. Alustasin lihtsalt ehk improvisatsiooniga ning pooleldi toorainetega, mis kapis olemas.

1 Fazeri Gruusia leib, hakkliha, riivitud juustu, sinihallitusjuustu,  marineeritud seeni (kasutasin shampiljone), sibulat (ma panin kohe palju), küüslauku(2 küünt), tomatit. Määrimiseks oliiviõli.

gruusia leib

Prae läbi hakkliha, sibula, seente ja tomatiga, maitsesta näiteks soola, laimipipra ja sojakastmega. Lõika leib pooleks ning poolita veelkord nii jääb 4 tükki, pintselda peale oliiviõli. Kata leivatükid riivjuustuga ning pudista peale sinihallitusjuustu. Kata leivaviilud hakkliha, seene, sibula jm seguga ning 200 kraadi juures pista ahju umbes 10-15 minutiks. Puista peale värsket basiilikut (või ruccolat või jääsalatit või…). Serveeri. Tükid on suured, seega jätkub küll neljale.

Ning kuna mul oli kapis veel mõned tortillad siis pistisn ahju veel hitt näksid Marja-Liisalt:

Pane poolele tortillale näiteks riivjuustu ja natukene seda sama segu mida leibadele, keera teine tortilla pool sellele peale, vajuta ning lõika noga pooleks. Need ka sinna ahju sama kauaks kõrvale ja voilaa. :)

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: