Skip to content

Võileivatort Etnia Lapi leivast

29/09/2009
by

Teisipäev ja sünnipäevanädal nr 2. Retsepti leidsin Oma Maitse ajakirjast.

võileivatort

3 pakki Lapi leiba, 200g toorjuustu, 250g hapukoort, 300g suitsusinki, 1 paprika, 3 marineeritud kurki, 1 purk marineeritud pärlsibulaid (u 300 g), 1 dl hakitud rohelist sibulat, 1 tl piprasegu, 0,5tl soola, 0,5 dl sibulavedelikku, 4 tl želantiini, salatit (jääsalatit vms), kirrstomateid

Pane želantiin sibulavedelikuga paisuma. Haki sink, pooled marineeritud sibulatest, paprika, kurgid ja rohelised sibulad. Kuumuta veevannis želantiinid ja lase veidi jahtuda. Sega hakitud komponentide hulka toasoe toorjuust ja hapukoor ning maitsesta soola pipraga (mina panin 5 pira segu, laimipipart ja soola). Kalla peene nirena ja koguaeg segades juurde želantiin, Jaga segu kuue leivakihi vahele ja ka kõige peale ning kaunista teise poole pärlsibulate, salati ja kirsstomatitega.

Nüüd on meil kolmveerand tordist veel külmkapis ehk homme hommikusöök ja lõuna ja õhtusöök on kindlustatud, viimane vast mitte, sest siis juba midagi muud ja huvitavat nagu sünnipäevanädal ette näeb. :)

Advertisements
3 kommentaari leave one →
  1. karin permalink*
    29/09/2009 21:19

    Oeh… See tekitab küll suuremat sorti isu! Kahju, et te ndlv Tallinnas ei ole :(

  2. 01/10/2009 08:35

    Kusjuures, võib juhtuda, et oleme. Aga päris täpselt ei tea. ma pean lauba kell 14 tagasi olema. Algul oli plaan, et läheme laupäev aga nüüd lähme hoopis reedel.

  3. 01/10/2009 19:12

    Juudas milline värviline tordiratas!! Hea idee ja nii ilus ka.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: