Skip to content

Prantsuse sibulapirukas

02/10/2009
by

Sünnipäev. Üritasin teha prantuse sibulapirukat. natuke läks valesti ka ning mina suurendasin kogust toplet, et saada ahjupanni suurune pirukas. See tähendas ka seda, et ma pidin koorima ja viilutama tervelt kilo sibulaid. Väike pisar käis asja juurde.

2009_10_01

Põhi: 2dl jahu, 0,5tl soola, 100g võid, 1 muna, 1 sl külma vett
Täidis: 50g võid, 500g sibulat, 1tl soola, 1 sl vedelat mett, 1tl kuivatatud tüümiani, 2dl musti väiksemaid oliive

Pane kaussi jahu ja sool. Näpi hulka külm või ja sega purutaoliseks massiks. Ühenda muna ja vesi ja kalla tainasse. Sega kiirelt ühtlaseks ja keera toidukilesse. Hoia täidise valmistamise ajal külmikus.

Koori ja viiluta sibulad. Sulata potis või ja lisa sibulad. Maitsesta soola, mee ja tüümianiga. Hauta tasesel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni sibula don kergelt karamellistunud , kudi mitte pruunid (nagu ikka, siis minul läksid nad pigem pruuniks).Suru tainas pikkliku vorm. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Vala peale sibulasegu ja kata oliividega. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit.

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: