Skip to content

Artitšokk

01/11/2009
by

Väike armas köögivili, millega ma kohe mitte midagi peale ei oska hakata. Pole ju Eestis kasvava viljaga tegu… Eestis olin seda kätte võtnud varemgi, kuid ostuks ei läinud. Tundus, et sellise tugeva “koorikuga” ei oska midagi peale hakata. Nüüd Prantsusmaal turul käies tundus, et peaks ikka ära proovima. Retsepte enne ei olnud vaadanud (muidu oleks see vili jäänud turule). Ostsime siis kolm suurt vilja ja olime õnnelikud. Koju jõudes hakkasime vaatama, mida sellega peale hakata. Meie võimalusi piiras ka prantuse ühika köögivarustus (pliit, 1 pott, 2 klaasi, 2 kahvlit, 2 nuga jne).PB050241 Retsepti valik oli ka piiratud. Enamasti pakuti keetmisvõimalusi ja siis erinevaid dipikastmeid sinna juurde … Või siis konserveeritud (õlis) artitšokke või siis artitšoki südamikest tehtud road. Viimase takistuseks sai see, et ma ei oska artitšokke puhastada :D

Esimene variant, mida meie tegime pärines siit. Meile tähendas see poe külastust, et osta loorberilehti, sidrunit ja küüslauku… Paraku lähim pood polnud vinge ja seega natuke kurvastav. Aga maitsed on maitsed! :)

 Meie kogus oli:
1 artitšokk
1 küüslauguküüs (vette panin poolitatult)PB050246
2 korralikku viilu sidrunit
2 loorberilehte

Edasi nägi asi välja nii:

* lõika artitšoki lehtedelt otsad
* eemalda artitšoki alumised väikesed lehed * pane potti vesi ja lisa loorber, sidrun ja küüslauk
* keeda kuni artitsoki lehed eemalduvad tõmmates.

Sõime soojalt tadziki dipiga. Seda ei teinud ise vaid tõime poest. Tundus kõige usaldusväärsem :D Maitselt oli ülekaalus dipikaste, seega polnud väga viga… (Enne lugesime, et maitselt meenutab artitšokk  krüsanteemi, kui pole harjunud :D)

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: