Skip to content

Õunakook munaga

08/11/2009
by

munaneõunakook

Vahepeal oli mul kodu palju õunu ning tänu koolivaheajale natuke pikemad hommikud ja just ühel sellisel kodutööpäeval tegin mõtlemisvõime suurendamiseks ennelõunal õunakooki, mille retsepti leidsin Anni Arro “Sepamaa taluköök” kokaraamatust leheküljelt 150.

  • 250 g muretainast (selle võid poest osta või ise valmistada http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=380)
  • 1 kausitäis (u 1 kg) õunu
  • 1 muna
  • 4 munakollast
  • 3 sl pruuni suhkrut  – mina asendasin selle puudumisel fariinsuhkruga, nämma
  • 1 sl vanillisuhkrut (mitte vanilliini)
  • 250 ml vahukoort
  • 1 sl kaneeli

Koogi valmistamiseks kuumuta ahi 200 kraadini. Määri vorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja küpseta põhi 200-kraadises ahjus kuldseks. Samal ajal koori ja puhasta õunad ning lõika sektoriteks. Vispelda kokku muna, munakollased ja suhkur. Lisa vahukoor ja vanillsuhkur ning sega. Aseta õunad koogiõhjale ja pusta üle kaneeliga ning vala peale muna-kooresegu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 min (klaasist vormis u 5-10 kauem) ehk kuni muna on hüübinud. Serveerida võid koos vanillikastmega või jäätisega, kuid võid ka lihtsalt nautida.

Mina tegin muretaigna ka ise. Jep, kuigi toidutaret lugedes tundus, et see tõeline keemia. Varem ma ei olegi seda tähele pannud ning mu muretaigen on siis kindlasti ka hoopis teistsugune, kui peaks. Mina tegin nn. kiirmuretaigna ning mu näpud ei olnud ka üldse külmad (vt. linki muretaigna taga, koostiosades)

Nämma!

 

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: