Skip to content

kõrvitsapirukas Ameerikast

09/11/2009
by

Peale kõrvitsasuppi jäi kõrvitsat üle ning pidin midagi välja mõtlema. Mõtlesin siis nami-nami peale ning sealse otsingu abiga mõtlesin Ameerika kõrvitsapiruka peale, mille endale ja sõbrannale kogemata just Halloweeni õhtul küpsetasin. Külmkapis on veel pool kõrvitsat… ideid?

IMG_2110

Pirukapõhi:

  • 3 dl nisujahu (175 g)
  • 2 sl suhkrut
  • 125 g võid
  • 1 munakollast

Magus kõrvitsatäidis:

  • 300 g jämedalt hakitud (muskaat-) kõrvitsat
  • 2 muna
  • 175 g suhkrut (napp 2 dl)
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit
  • noaotsatäis soola
  • 2 sl nisujahu
  • 2 dl 35% rõõska koort

Serveerimiseks:

  • kaneeli või tuhksuhkrut ja vahukoort

Valmistamine:

Haki jahu, suhkur ja või puruseks, lisa munakollane ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vooderda 24-25 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga ja pane 30 minutiks külmkappi tahenema. Keeda hakitud kõrvitsat kergelt soolases vees 8-10 minutit. Kurna hoolega, siis püreesta kõrvits ja lase veidi jahtuda. Sega muna kõrvitsa hulka, siis lisa ülejäänud ained. (Seda kõike võid teha kannmikseris). Kalla täidis ettevaatlikult pirukavormi. Küpseta 200kraadise ahju alumises osas 40-50 minutit, kuni täidis on peaaegu hüübinud.  Serveerimisel sõelu peale veidi tuhksuhkrut või kaneeli, kõrvale paku vahukoort.

5 kommentaari leave one →
  1. Eva permalink
    09/11/2009 10:37

    Hästi suursugune!

  2. naminami permalink
    23/11/2009 21:35

    Kuidas kõrvitsapirukas maitses? :)

  3. 24/11/2009 09:25

    Mulle maitses väga, ainult meeles tuleb pidada, et kaneeli ei tohiks kuhajaga panna. Meesperele jälle ei olnud väga meelt mööda, sest tema meelest ei olnud see ei liha ega kala, eks see võib tuleneda ka vastumeelsusest magusa kõrvitsasalati suhtes, mis tema meelest on üsna õudne :)

  4. EEro permalink
    27/11/2013 08:46

    See on väga hea kook. Eriti jahtunult külmkapist võttes. Olen seda teinud palju kordi (aitäh retsepti eest!) ja maitseb väga hästi. Küll aga painab mõte, et miks mul ei tule selline, nagu on koogilõik siin pildil. Mul tuleb palju heledam, täidisekiht vajub alati poole võrra kokku (vahet pole, kas jahtub ahjus või ahust väljas) ja pealt ei tule selline krõbe. Pealt on pigem niiske, et tuhkssuhkur sulab päris kiirelt pealt ära. Kas on ideid, mida võiks tulemuse parandamise nimel teisiti proovida?

  5. 04/12/2013 10:31

    Eero, oskaks ma ainult aidata. Ma ise ei ole ammu-ammu seda kooki teinud. Saigi vist ainult korra proovitud. Kui ma kunagi korra veel proovin kirjutan siia aga selleks on mul ahju vaja mida hetkel majapidamises ei leidu. :(

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: