Skip to content

Kartuli-hakklihakeerud ja kohupiimapirukas laupäevast

22/11/2009
by

Eelmisel laupäeval oli külalisi oodata ning seetõttu andsin Rainile kätte kokaraamatu “100 pirukat” (Angeelika Kang ja Liia Virkus) ning ütlesin, et valigu kook välja ning ma siis teen selle. Tema valik langes leheküljele 89, kus kirjas aprikoosi-kohupiimapirukas. Ning kuna kodus oli ka hakkliha siis samuti valisime  ka lk. 11 asuva kartuli-hakklihakeerude retsepti. Viimasele ma unustasin küll muna määrimata, ning seega ei tulnud nad ahjust kugi ilusana välja, nu ei pruunistunud üldse, kuskil vahepeal ma seda tegin aga abi ei olnud :) Tegijal juhtub nii mõndagi. Meie praktikas siis virsiku-kohupiimapiruka arvasid külalised ja muud väga hea oleva, seega soovitan teilegi.

Kartuli-hakklihakeerud

Põhi:

  • pool kilo keedetud kartuleid
  • 250 g võid
  • 8 dl jahu
  • 2 tl soola

Täidis:

  • 1 spl õli
  • pool porrut
  • 1 küüslauguküüs
  • 300 g hakkliha
  • 1 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 spl tomatipastat
  • 1/4 tl Cayenne’i pipart
  • pool tl soola
  • pool tl suhkrut
  • määrimiseks muna

Koori keedetud kartulid ja püreeri. Näpi, või jahu ja sool purutaoliseks massiks. Sega juurde kartulimass. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Vahepeal aga haki porru ja küüslauk ning prae paar minutit õlis. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Lõpuks sega juurde jogurt, tomatipasta ja maitseained. Rulli tainas laiali ja kata täidisega. Keera tihedalt rulli ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjupladile ning määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 175 kraadises ahjus 25 min (või rohkem).

Aprikoosi(virsiku)-kohupiimapirukas

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 ja pool dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • pool tl küpsetuspulbrit
  • pool tl soola

Täidis:

  • 1 suur purk (820 g) aprikoosipoolikuid suhkruleemes (meil olid virsikud)
  • 200 g kohupiima
  • 2 dl hapukoort
  • 3 muna
  • pool dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl kompotivedelikku

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jahu-küpsetuspulbri-soola segu. Suru tainas võitatud 26 cm vormi põhja ja äärtele. Pane korraks külma. Sega kohupiim ja hapukoor. Lisa munad, suhkur, vanillsuhkur ja kompotivedelik. Vala segu tainale. Nõruta aprikoosid või virsikud ja tõsta kohupiimaegule, kumer pool üleval. Küpseta 175 kraadises ahjus 35 minutit.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 23/11/2009 00:49

    need hakklihakeerud tunduvad siin õhtusel ajal nii isuäratavad.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: