Skip to content

Siirupiga seemneleib

20/12/2009
by

Küpsetasin eile leiba aga mitte juuretisega vaid pärmiga, selleks, et vaheldust oleks aga kui oled harjunud sööma teist leiba siis on see ei liha ega kala. Tegelikult oli väga hea ning mina paneks magusainet veel rohkem, kui retseptis oli. Ahjusoojalt imemaitsvad ning seemneid võib enda soovi järgi panna rohkem või vähem ning enda maitse järgi neid muuta. 

  • 3 dl vett,
  • 50 g pärmi,
  • 2 tl soola,
  • 0,75 dl tumedat suhkrusiirupit,
  • 1 dl päevalilleseemneid,
  • 1 dl kõrvitsaseemneid,
  • 1 sl köömneid,
  • 2,5 dl rukkijahu,
  • u 3-3,5 dl nisujahu.
  • Võid vormi määrimiseks.
  • Peale: 0,5 tl tumedat siirupit, 0,5 dl vett, päevalille ja kõrvitsaseemneid.

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool, siirup ja seemned. Lisa hulka jahud vähehaaval ning sõtku, kuni talnas on elastne (aga mitte sitke, pigem lisa vähem jahu). Lase tainal tund aega soojas rätiku all kerkida. Määri kaks liitrist või üks 1,5-2-liitrilne vorm võiga. Kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku õhk välja. Vormi üks-kaks batoonl ja tõsta vormi(desse). Jäta veel tunnikeseks kerkima. Määri leivad pealt siirupiveega ja raputa peale seemned. Kuumuta ahi 250 kraadini, tõsta vorm(id) ahju, piserda ahju vett ja alanda kuumus 190 kraadile. Küpseta väiksemaid leibu 25-30 minutit, suurt leiba 40-45 minutit.

Retsept: Kodukiri

Muide, kes veel ei tea, siis kook|köök on Facebookis

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: