Skip to content

Magusad mandlid

24/12/2009
by

Sõbranna Kairi pakkus oma sünipäeval neid imemaitsvaid mandleid, loomulikult kõik naiskülalised kisasid, kuidas? me tahame ka teha. Kairi ei olnud kade ning järgmisel päeval oli minu e-postkastis retsept õpetustega. Kiirelt valmivad ja imemaitsvad, et ma pidin need ka selle aasta jõulupakkidesse lisama :)

  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl jahv.nelki
  • 0,25 tl ingveripulbrit
  • noaotsaga muskaatpähklit
  • 0,5 tl soola
     
  • 1 munavalge
  • 1,5 spl vett
  • 300 g mandleid

Pane ahi sooja 150 c peale. Sega suhkur ja maitseained (nelgi, ingveri ja muskatpähkli võid asendada ka piparkoogimaitseainega – kasuta 2 tl, ilma kuhjata).  Klopi munavalge vahule, lisa vesi. Sega maitseaine(te)ga suhkur munavalge-vee hulka, lisa mandlid. Aseta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (küpsetuspaberile, sest suhkrut on pärast plaadilt raske lahti leotada). Küpseta 150 c juures 30 min, aeg-ajalt segades (mingi hetk kipuvad mandlid lusika külge jääma). Kui on valmis, tõsta välja, soovitavalt vala ümber taldrikule või vaagnale jahtuma. Mudisin veel kokku sulanud mandlid omavahel lahku.

Head isu! :)

One Comment leave one →
  1. 25/12/2009 10:02

    Need on imemõnusad! Ma tõlkisin retsepti kunagi soomlaste Maku-lehelt ja olen mitu aastat neid detsembris nautinud :)

    Kauneid ja maitsvaid pühi!!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: