Skip to content

Kondentspiimajäätis a la Maru

01/01/2010
by

Karin ajas mulle ka jäätise tegemise isu peale ning selles retsptis on siis Karini omaga vahe see, et sisaldab ka muna… toorest… salmonella? Loodan, et mitte :) Retsepti leidsin Maru kokaraamatust, imeilusate piltide kokaraamatust.

  • 5 munakollast
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • 400 ml kondenspiima
  • 600 ml vahukoort

Vahusta munakollased vanillisuhkruga. Ava kondetspiima purk, pista lusikatäis suhu ning ülejäänud lisa munakollaste juurde  ja sega läbi. Teises kausis vahusta 600 ml vahukoort ning vispelda seejärel kõik omavahel. Vala segu külmakindlasse vormi, kata kaanega  ja pane sügavkülma. Sega tekkivat jäätist iga tunni tagant, kuni enam segada ei saa. 

Serveeri marjadega, sest jäätis on ikka väga magus ning suvel talveks sügavkülma pistetud marjad annavad just selle paraja hapususe.

Nämm…

Advertisements
4 kommentaari leave one →
  1. Karin permalink*
    02/01/2010 13:40

    Nii, et see jäätis oli ka väga magus? Ma nii lootsin, et see ei ole väga magus vaid on lihtsalt magus. Seega tuleb proovida järgmiseks midagi muud :)

  2. 02/01/2010 14:33

    Rain ei soovinud peale marju vaid sõi ilma ja kiitis aga minu jaoks oli koos marjadega ideaalne, nagu kõik teisedki jäätised! Raini käest just küsisin, ütles, et magus oli küll aga kas just väga… :)

  3. Karin permalink*
    05/01/2010 10:36

    Seda rooga, sain ma ka maitsta. Ei olnud jah väga-väga magus vaid täiesti hea mahe jäätis, aga marjadega on jäätis ikka ideaalne! :)

Trackbacks

  1. Kondentspiimajäätis vol2 « kook|köök

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: