Skip to content

Indoneesia köögi kookose-sealihakarri Karinile

03/01/2010
by

Karin tuli külla ning selline väärikas ning inspireeriv külaline tuleb väärikalt ka vastu võtta. Kuigi ma suur sealiha kasutaja ei ole, leidsin külmkapist pool liitirit kookospiima ning riiulist retsepti. Viimasel ajal olen ma üldse võtnud eesmärgiks leida inspiratiooni oma kokaraamatute riiulist ning koju ostetud ajakirjadest, sest neid on üsna palju kogunenud, kuid kasutust leiavad nad vähe… meil on ju nami-nami :) Indoneesia tõmbas mind praegu aga eriti, sest kuigi ma päris sinna kevadel ei jõua on nii Karinil, kui ka minul plaanides vähemalt Kagu-Aasias sellel aastal ära käia.

Retsepti juurde, hea oleks kui sul oleks sellised asjad:

  • 500 g sealiha
  • soola, musta pipart
  • 2  sl õli
  • 1  sibul
  • 3  küüsalugu küünt
  • 5  cm ingverijuurt
  • 3  punast tšillikauna
  • 2  sl sojakaste
  • 2.5  dl kookospiima
  • 2  tl laimimahla
  • serveerimiseks riisi

Valmistamiseks varu aega ning sega omavahel kuubikuteks lõigatud sealiha, sool, pipar ja õli. Haki peeneks sibul, küüslauguküüned, ingverijuur ja seemnetest puhastatud tšillikaunad. Aja wok või paksupõhjaline pott kuumaks ja pruunista liha mitmes jaos. Tõsta liha kõrvale. Kuumuta pannil hakitud sibul, küüslauk, ingver ja tšilli. Lisa liha, sojakaste ja kookospiim. Hauta nõrgal kuumusel tund aega, aeg-ajalt segades. Lisa laimimahl ja serveeri keedetud riisiga.

Kuna meie peres on üks meesterahvas, kes tšillist midagi ei arva vähendasin kogus umbes poole võrra, eks põhjuseks oli ka see, et nende hakkimine ajas mind köhima. :) Ning arvasin, et ingver, suurendatud küüslauguküünte kogus ja sibul peaks koos sojakstmega toidu parajalt vürtiseks tegema. :) Kuna valmistamine võtab aega kaugelt üle tunni siis Raini saatsime vahepeal poodi punase veini järele. Jutustasime, sõime ning nautisime uue aasta kolmandat päeva.

2 kommentaari leave one →
  1. Karin permalink*
    04/01/2010 23:02

    Mida rohkem selle roa peale mõtlen … siis aina parem tundub :) Isegi riisi tuli juurde tõsta! Ehk siis piisavalt vürtsikas ja … oeh … Lisadena on oluline ära mainida ka Raini panus, kes meile veini tõi! :)

  2. Karin permalink*
    04/01/2010 23:05

    Ja siin on uus päis. Vahva :)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: