Skip to content

Hüva nõu rabarberi hoidistamiseks ja külmutamiseks

20/06/2010
by

Eelmise kahe retsepti valguses on aru saada, et rabarber on hetkel väga populaarne, kuid kuna minu aeda ei ole siis pean mõtlema selle tallele panemisele. Leidisn juhuslikult järgmised soovitused:

  • Kui soovite teha maasika-rabarbri segahoidiseid, peaksite kiirustama rabarbri tallele panekuga, sest maasikaid ei valmi suurel hulgal nii vara, et neid sobiks koos keeta.
  • Valige välja puitumata varred, peske, koorige ning lõigake 1–2 cm pikkusteks tükkideks. Suruge tükid tihedalt kilekottidesse ja sulgege hermeetiliselt. Asetage jahutatud pakid sügavkülma. Neid saate lisada maasika, vaarika või muude marjade hoidistamisel. Rabarbri kompotivedelikuga võib asendada äädikat salatikastmes, lisades õli ja maitserohelist.
  • Parima sügavkülmutatud rabarbri iseseisvana kasutamiseks saate ikka esimestest kevadistest vartest. 
  •  Teine viis külmutamiseks – suhkruga segatud rabarbritükid pakkige karpidesse ja külmutage. Tükid võite ka lihtsalt suhkrulahusega üle valada ja siis külmutad.

allikas: aialeht.ee

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: