Skip to content

Rabarber koogis

06/07/2010
by

On üks neist päevi kus kuumus ning vihm on kõik viimse piiri peale viinud, seega, mis on paremat päeva lõpetamiseks kui rabarberikook. Nimelt on mul neid rabarbereid kuidagi taas külmakappi kogunenud. Kuna toidutarest oli mul silma jäänud kiire ning lihtne rabarberikook, mis mind nii mõnelgi külaskäigul rõõmustanud on aga ise pole sellist veel kordagi teinud.

Tee või külma piima kõrval ahjusoojalt nii-nii hea. Alljärgnevad kogused on 24 x 24 cm vormile, kui soovid tervet ahjuplaaditäit, tee topeltkogus.

Põhja muretigen:

  • 125 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl suhkurt
  • 2 spl külma vett

Keskele:

  • 2 spl sukrut
  • 1 tl kaneeli
  • 400 g rabarberit

Peale biskviittainas:

  • 4 spl nisujahu
  • 4 muna
  • 4 spl sukrut

Valmistamine:

Valmista muretainas ehk lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru koogivormi põhja ning aseta külmkappi pooleks tunniks ootele. Eelküpseta koogipõhja 220-kraadises ahjus ca 8-10 minutit, kuniks koogipõhja serv on muutunud kuldpruuniks.
 
Haki rabarberivarred. Vahusta munad ja suhkur mikseri abiga helekollaseks tugevaks vahuks (ca 5 min). Alanda mikseri kiirust ja lisa juurde nisujahu, mikserda lühidalt. Aseta hakitud rabarberivarred eelküpsenud koogipõhjale, puista üle suhkru ja kaneeliga ning kalla peale biskviittainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.

 

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: