Skip to content

Evelin Ilvese hõrgutav kabatšoki-šokolaadi kook

18/08/2010
by

Tervitused teetassi tagant. Piparmündi-sidruni tee. Mmmmmm…

Pr. Ilves jagas Facebookis kabatšoki uputuse vastast kooki. Kevadel on meil rabarbri uputus, vastu sügist suvikõrvitsa (mulle meeldib sõna suvikõrvits kordades rohkem, kuji see võõrapärane kabatšok). Seega egas midagi tuli minulgi see järgi proovida, sest just need viljad olid Läänemaalt tee minu koduni leidnud ning peale ühepajatoitu ei olegi sel aastal mitte mdiagi suutnud neist teha. Siit pn puudu minu lemmik kliidega suvikõrvitsa kook, saate sedagi ehk varsti taas näha, kuigi ega mu kallim just ülemäära rõõmus ei ole kui ma seda teen – kutsub ta kooki hellitavalt tallanaha koogiks aga nüüd hoopis isuäratavama teema juurde.

Sõida jalgrattaga poodi või turule ning haara sealt kaasa mida sul järgmisest nimekirjast kodus juba olemas ei ole:

  • 5dl nisujahu
  • 1dl jämedaid kaerahelbeid
  • 4dl valget suhkrut
  • 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
  • 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 4 muna
  • 3,5dl taimeõli
  • 7,5dl riivitud kabatšokki
  • 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
  • soovi korral värskeid või kuivatatud marju

Koju jõudes tee kassile pai ning kuumuta ahi 175°C-ni. Sega kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Teises kausis vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid/mandlid (või mõlemad!) ja soovikorral marjad. Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 min. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa:)

Minul tekkis probleem kahe vormiga. Nimelt ei maininud presidendiproua oma vormide suurust. Pildi järgi tuvastasin, et tegemist on ümmarguse vormiga, kuid suurus? Tundub, et minu hea lahtikäiv vorm oli natuke suur ning eriliselt paksu kooki ma ei saanud aga maitse üle ei kurda – mmm, šokolaad. Teise kooki lisasin selle suve vaarikaid, mida sügavkülmast hankisin.

2 kommentaari leave one →
  1. karin permalink*
    19/08/2010 22:18

    Väga maitsev ja mahlakas kook oli … Ja seda oli nii ideaalne mekkida päikese käes mõnuledes. Suured tänud nii koogitüki kui seltskonna eest!

  2. krissu permalink
    06/08/2012 19:58

    sai just kook ahjust võetud…nii hea ja mahlane, kuigi veel pisut tuline! :) ei jõua kuidagimoodi ära oodata, mil korralikult maha jahtutud saab… Ahjaa! Minul rändasid kirsid koogitaignasse!!! Järgmisel korral teen koogi omamoodi salakomponendiga…oli juba seekord mõttes, kuid kirsid said seekord siiski eelisjärjekorra osaliseks. :) eks näis! Kui õnnestub, jagan!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: