Skip to content

Suvikõrvitsalasanje

11/09/2010
by

Kadi leidis Nami-Nami Facebooki lehelt ühekorra postituse suvikõrvitsalasanjest ning kuna mul on kodus nende pisike uputus ning see ainus kord, kus olen proovinud lasanjet teha päädis roa minema viskamisega. Seega haarasin suvikõrvitsa lasanje retsepti kiirelt ka enda taskusse.

Koostis:

  • 2 sl oliiviõli
  • 750 g suvikõrvitsat (2 suurt)
  • 2 küünt hakitud küüslauku
  • 0.5 tl tšillipulbrit või -helbeid
  • 250 g ricotta juustu
  • peotäis hakitud värsket basiilikut
  • 3 sl riivitud parmesani + pealeraputamiseks
  • 400 g valmis tomatikastet
  • 6 tk lasanjeplaate
  • soola

Kuumuta suurel pannil lusikatäis õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ning tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud parmesan, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde ricotta.

Võta väiksem ahjuvorm (ca 25×35 cm) ning laota põhjale kolmandiks suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastet ning laota peale kiht lasanjeplaate. Korda, nii et saaksid kaks kihti lasanjeplaate. Pealmise kihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest.

Riivi peale rohkelt parmesani.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja “mulksub”.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda – siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.

Kasutasin Barilla basiilikuga tomatikastet (originaal retseptis soovitati Napoleta) ning Barilla lasanjeplaate (viimased küpsevad üsna kiiresti läbi; kuna suvikõrvitsakiht pole väga vedel, siis mõne teise firma lasanjeplaadid võiks igaks juhuks eelnevalt läbi keeta kergelt).

4 kommentaari leave one →
  1. Kiku permalink
    11/09/2010 11:12

    heh, isegi öösel kodus sõin veel tükikese :) nämmmaaa

  2. 11/09/2010 15:42

    Ma tegin täna nami-namist leitud retsepti järgi suvikõrvitsa-kana hakk-kotlette. Tulid tõsiselt head, nagu omlett juustuga, kuigi juustu seal sees ei käi. Elagu suvikõrvits! :)

  3. Sirli permalink
    20/09/2010 09:47

    Lasagne on super!
    Kui Sa teinekord viitsid, siis õpetan Sind ka “päris” lasanjet tegem- oman nimelt superhüper head retsepti:)

  4. 13/02/2013 17:00

    This article, “Suvikõrvitsalasanje kook|köök”
    displays the fact that you truly understand what precisely u are communicating about!
    I really completely agree. Thanks a lot ,Wilton

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: