Skip to content

Maitsed maailmast

22/11/2010
by

Eile poes riiulil silma jäänud bambusevõrsed ei andnud rahu ning tõid mulle neelud Aasia järele. Ei jäänudki muud üle kui üks wannabe wok valmis meisterdada. Retsepti toon teile Nami-Namist, ma olen iigav, et kõlan iga kord selle lausega nagu reklaam. Kuid tõesti on minu ja köögi suhted jahenenud, viimasel ajal eelistan juba tehtud asju või poest toodud toitu, parim on loomulikult kui kallima sinna askeldama saan saata.

Koostis:

  • 450 g seafileed
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 rohelist paprikat
  • 1 punast paprikat
  • 1 porrut
  • 6 viilu konservitud ananassi
  • 1 väikest kurki
  • 3 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 3 suurt küünt küüslauku
  • 25 tera rohelist pipart
  • 2 tl riivitud ingverijuurt
  • 3 sl sojakastet
  • soola
  • Cayenne’i pipart
  • 100 g bambusevõrseid
  • 1.5 tl maisitärklist

Praadimiseks:

  • õli

Valmistamine:
Pruunista liharibad pannil, lisa tomatipüree, roheline pipar, ananassikonservivedelik ja niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Kuumuta ribadeks tükeldatud aedviljad kergelt läbi ning lisa need küpsemise järjekorras liha hulka. Maitsesta segu ingveri, sojakastme, Cayenne’i pipra ja peeneks hakitud küüslauguga. Lisa vähese veega segatud maisitärklis ning kuumuta, kuni toiduained on valminud ja ühtlaselt maitsestunud. Vahetult enne serveerimist lisa bambusevõrsed.

Mina serveerisin nuudlitega.

nami-nami

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: