Skip to content

Maitsed maailmast

22/11/2010
by

Eile poes riiulil silma jäänud bambusevõrsed ei andnud rahu ning tõid mulle neelud Aasia järele. Ei jäänudki muud üle kui üks wannabe wok valmis meisterdada. Retsepti toon teile Nami-Namist, ma olen iigav, et kõlan iga kord selle lausega nagu reklaam. Kuid tõesti on minu ja köögi suhted jahenenud, viimasel ajal eelistan juba tehtud asju või poest toodud toitu, parim on loomulikult kui kallima sinna askeldama saan saata.

Koostis:

  • 450 g seafileed
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 rohelist paprikat
  • 1 punast paprikat
  • 1 porrut
  • 6 viilu konservitud ananassi
  • 1 väikest kurki
  • 3 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 3 suurt küünt küüslauku
  • 25 tera rohelist pipart
  • 2 tl riivitud ingverijuurt
  • 3 sl sojakastet
  • soola
  • Cayenne’i pipart
  • 100 g bambusevõrseid
  • 1.5 tl maisitärklist

Praadimiseks:

  • õli

Valmistamine:
Pruunista liharibad pannil, lisa tomatipüree, roheline pipar, ananassikonservivedelik ja niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Kuumuta ribadeks tükeldatud aedviljad kergelt läbi ning lisa need küpsemise järjekorras liha hulka. Maitsesta segu ingveri, sojakastme, Cayenne’i pipra ja peeneks hakitud küüslauguga. Lisa vähese veega segatud maisitärklis ning kuumuta, kuni toiduained on valminud ja ühtlaselt maitsestunud. Vahetult enne serveerimist lisa bambusevõrsed.

Mina serveerisin nuudlitega.

nami-nami

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: