Skip to content

Rukki-pohlamuffinid

02/12/2010
by

Ma ei ole olnud mingi suur muffinite fänn kunagi, sest tihti olid nad minu jaoks kuivad. New Yorki külastades ostsin hommikuti millegipärast just suure šokolaadi muffini tänavakärust ning viimane kogemus oli oi, oi kui kuiv ning pool lendas prügikasti. Minimuffinitega on teine tera, kuna need on nii pisikesed, siis on need ka nii öelda vähem kuivemad ja valmivad kiirelt. Seega kui järgmiseks hommikuks oled lubanud tööle ilmuda hea ja paremaga aga koju jõuad ringiga ehk mitte otse töölt, siis on kõige mõistlikum teha muffineid, mis 10 minutiga valmis saavad.

Minul jätkus sellest taignast 24 minimuffini jaoks.

Koostis:

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl õli
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl rukkihelbeid või -kliisid
  • 1.5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl (külmutatud või poolsulatatud) pohli

Valmistamine:

Klopi munad kergelt lahti. Sega lusikaga juurde suhkur ja õli ning seejärel ka omavahel segatud kuivained (jahu, rukkihelbed või -kliid, küpsetuspulber, vanillsuhkur). Viimasena sega kergelt juurde pohlad. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 200kraadise ahju keskosas 12-15 minutit.

P.S retsept Nami-Namist

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: