Skip to content

Rukki-pohlamuffinid

02/12/2010
by

Ma ei ole olnud mingi suur muffinite fänn kunagi, sest tihti olid nad minu jaoks kuivad. New Yorki külastades ostsin hommikuti millegipärast just suure šokolaadi muffini tänavakärust ning viimane kogemus oli oi, oi kui kuiv ning pool lendas prügikasti. Minimuffinitega on teine tera, kuna need on nii pisikesed, siis on need ka nii öelda vähem kuivemad ja valmivad kiirelt. Seega kui järgmiseks hommikuks oled lubanud tööle ilmuda hea ja paremaga aga koju jõuad ringiga ehk mitte otse töölt, siis on kõige mõistlikum teha muffineid, mis 10 minutiga valmis saavad.

Minul jätkus sellest taignast 24 minimuffini jaoks.

Koostis:

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl õli
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl rukkihelbeid või -kliisid
  • 1.5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl (külmutatud või poolsulatatud) pohli

Valmistamine:

Klopi munad kergelt lahti. Sega lusikaga juurde suhkur ja õli ning seejärel ka omavahel segatud kuivained (jahu, rukkihelbed või -kliid, küpsetuspulber, vanillsuhkur). Viimasena sega kergelt juurde pohlad. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 200kraadise ahju keskosas 12-15 minutit.

P.S retsept Nami-Namist

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: