Skip to content

Kõrvitsa-šokolaadikook

26/12/2010
by

Terve sügise vaatas mind aknalaual üks kurb kõrvits ning ootas, et ta ära süükase ja viimane pühapäev enne jõule kukkus mulle sülle aeg ning tahtmine temaga midagi ette võtta. Ning nii valmis lisaks moosile (postitus tuleb hiljem) imehea kõrvitsa kook. Tuli hästi kohev ja õhuline ning kuna tainas oli üsna vedel vajusid šokolaadi tükid põhja moodustades sinna mõnusa kihi šokolaadi. Mmmmmm… Eriti mõnusalt sobib kook ka jõululauale.

  • 700 g kõrvitsat
  • 6 dl jahu
  • 4 dl suhkrut
  • 1,5 dl fariinsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • pisut jahvatatud nelki
  • 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 170 g šokolaadi
  • 1,5 dl sulatatud võid
  • 6 muna

Kooritud ja tükeldatu kõrvits keeda vees pehmeks ja püreeri.

Suures kausis sega kokku 5 dl jahu, suhkrud, vürtsid, küpsetuspulber, sooda ja sool. Järele jäänud 1 dl jahu sega kokku hakitud šokolaadiga. Püreestatud kõrvitsale lisa või ning lahtiklopitud munad. Nüüd on sul kolm erinevat anumat erinevate segudega ning aeg on need kokku segada.

Kõrvitsa-muna-või segu vala jahusegusse ning sega hoolega ühtlaseks, siis lisa šokolaadi-jahusegu ja sega veel. Nüüd vala tainas 24-25 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180-kraadi juures 60-70 minutit. Küpsust proovi tikuga. Ning enne serveerimist jahuta kooki vormis 15 minutit, siis kummuta vormist välja ning jahuta veel 30 minutit.

Retsepti leidsin Pille Eskeni kokaraamatust “Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad”.

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: