Skip to content

31.detsember 2010

01/01/2011
by

Aasta viimasel päeval on ikka kombeks teha vähe uhkem laud, me seekord üle ei pingutanud ning tegime kartuliputru, kuid midagi pidi ju juurde ka tegema ning peale jõule on sealiha isu küll mingiks ajaks otsas. Valik langes kanale ning mulle meenus, et sain Piretilt tema apelsini ahjukana retsepti ning tunduski õige aeg seda proovida, lisaks veel seened – retsept leitud gourmet.com-ist.

Pireti ahjukana apelsini ja peekoniga
  • 4 broilerifileed
  • soola, pipart, karrit
  • 1 pakk peekonit
  • 250 ml puljongit
  • 100 ml 35% koort
  • 5 apelsini (väga suurte puhul saad ka kolmega hakkama)
  • hakitud tilli

Lõika fileetükid õhemaks ja vasarda. Hõõru kokku karri, pipra ning soolaga. (Kui kasutad soolast puljongit ole soola kasutamisega tagasihoidlikum). Karrit pane maitse järgi, kui väga meeldib, siis ära koonerda. Pane fileed kaussi ning pigist apelsinidest peale mahl (2-3, väga suurte puhul piisab ühest, nagu minul). Kata kauss kile või kaanega ning jäta fileed paariks tunniks külmikusse.

Koori apelsinid ning lõika viiludeks ning lisa kanatükile. Seejärel on aeg peekoni käes, mis tuleb siis kanale/apelsinile ümber rullida. Prae seda rulli veidi aega mõlemalt poolt pannil. Kui on näha, et peekon hakkab kergelt pruunistuma, tõsta fileed ahjuvormi, vala peale puljong ning koor. Lase ahjus ~25 minutit küpseda.

Kui sul on liiga lai ahjuvorm, siis lisa veidi vedelikku juurde. Kanatükid peaksid poolenisti kastmes olema.

Serveerimisel tõsta kana vormist välja. Kastet võid veel maitsesta karri ning hakitud tilliga ning seda toidu juurde pakkuda.

Seened

  • 500g pisikesi šampinjone
  • 2 sl kappareid, loputatud ning hakitud
  • 3 suurt küüslauguküünt, hakitud
  • 2 sl õli
  • 3 sl võid, soolata
  • 2 tl värsket sidrnimahla
  • 75 ml hakitud peterselli (lameda lehega) – minul läks küll tavaline, ei täpsustanud kallimale, kui ta poodi läks

Soojenda ahi 230 kraadini.

Sega seened kapparite, küüslaugu, õli ja poole tl soola ning pipraga. Pane kõik ahjuvormi ning peale aseta või tükid. Pane ahju ning küpseta aegajalt segades kuni seened on kuldsed, nii umbes 15-20 minutit. Lisa sidrunimahl ning hakitud petersell. Serveeri. Soovi korral vaid mõnusa saiaga (näiteks ahjus röstitud paksu lavashiga) või paku kartuli kõrvale. Kui teed meie poodides müüdavast ühest seenepakist (250g) siis vähenda koguseid poole võrra.

 

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: