Skip to content

Kanafilee embab ploome

18/02/2011
by
Eelmisel lapäeval tähistasin perekonnaga ema ja minu sünnipäevi ning kuna minu ülesandeks jäi liha tegemine otsustasin, et seekord saab kana, pisikese ploomiga. Järgminekord kui teen siis lisaks vürtse juurde ja soola, viimast panin ma lihtsalt vähe. Ja ma kasutasin soome sinepit, tõenäoliselt oleks Põltsamaa oma asja ka teravamaks teinud.
  • 700 g e. 4 kanafileed
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 sl sinepit
  • 0.75 tl soola
  • 12 tk kuivatatud ploome
  • 1 haput (Granny Smith) õuna
  • purustatud musta pipart
  • 1 sl õli
  • p.s enne poodi minekut kontrolli, kas toidukile sul ikka on kapis olemas

Tegemine on aga üsna lihtne.

Koori õun ja lõika viiludeks. Haamerda kanafileed kahe toidukiletüki vahel õhukesteks, tee seda kindlasti toidukile vahel, sest kana on õrnake. Siis võta veel toidukile ning kata lõikelaud toidukilega, puista toidukilele paprikapulbrit, kanafileed tõsta sinna peale aga säti need teinetese kõrvale nii, et filee servad oleks kergelt kohakuti ja liitekohad suru tugevasti kinni (ideaalis peaksid saama umbes 25×30 cm kanafileepinna). Siis on aeg määrida kanad sinepiga, puista peale soola, pikemasse serva aseta õunaviilud ning ploomid, maitsesta pipraga.

Keera kanafileed toidukile abil tihedasti rulli, kinnita kokteiltikkudega. Tõsta rull ettevaatlikult (toidukile abil) ahjuvormi ning ära unusta kilet eemaldamast. Tilguta peale natuke õli ning küpseta 200 kraaise ahju keskosas umbes 30 minutit.

Lase veidi jahtuda, eemalda kokteiltikud ja lõika kanarull viiludeks.

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: