Skip to content

Frikadellisupp

02/04/2011
by

Järgnev postitus ei olegi mõeldud siin jagamiseks, et näe, kui vahva retsept vaid pigem endale, sest tegin ise frikadellisuppi. Ma ei ole suur supi tegija olnud, kui mitte lugeda paari moodi tomatisuppi ning kõrvitsa oma aga need klassikud  (fikadelli-, peedi-, kapsa-, kanasupp jne) on mul kõik tegemata.

Panengi siis siia kirja järgneva retsepti.

  • 2 liitrit vett (siis jagub kohe kaheks päevaks)
  • 2 köögivilja puljongi kuubikut (jah, kaks, kuigi vee koguse järgi oleks pidanud isegi 4 olema aga mulle ei meeldi tugve puljongimaitse)
  • 6 kartulit
  • 2-3 porgantit
  • 2 mugulsibulat (või porrut)
  • 250 g hakkliha
  • 3 sl riivsaia
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • maitserohelist

Tükelda porgand ning sibul ja prae neid õlis kerelt. Aja vesi keema ning lisa puljongikuubikud ning siis tükeldatud kartulid ja sulpsti otse pannil porgand ja sibul ning keeda neid tasasel tulel umbes 10 minutit. Samal ajal sega kokku hakkliha, riivsai, sool, pipar ning muna ja vormi neist pallikesed, lisades neid samal ajal ka supi sisse. Selle etapi lõppedes kata pott kaanega ning lase supil veel podiseda10-15 minutit. Lõpus lisa maitserohelist ja serveeri.

Märkus endale: järgmine kord lisa frikadellide sisse rohkem soola.

 

No comments yet

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: