Skip to content

Frikadellisupp

02/04/2011
by

Järgnev postitus ei olegi mõeldud siin jagamiseks, et näe, kui vahva retsept vaid pigem endale, sest tegin ise frikadellisuppi. Ma ei ole suur supi tegija olnud, kui mitte lugeda paari moodi tomatisuppi ning kõrvitsa oma aga need klassikud  (fikadelli-, peedi-, kapsa-, kanasupp jne) on mul kõik tegemata.

Panengi siis siia kirja järgneva retsepti.

  • 2 liitrit vett (siis jagub kohe kaheks päevaks)
  • 2 köögivilja puljongi kuubikut (jah, kaks, kuigi vee koguse järgi oleks pidanud isegi 4 olema aga mulle ei meeldi tugve puljongimaitse)
  • 6 kartulit
  • 2-3 porgantit
  • 2 mugulsibulat (või porrut)
  • 250 g hakkliha
  • 3 sl riivsaia
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • maitserohelist

Tükelda porgand ning sibul ja prae neid õlis kerelt. Aja vesi keema ning lisa puljongikuubikud ning siis tükeldatud kartulid ja sulpsti otse pannil porgand ja sibul ning keeda neid tasasel tulel umbes 10 minutit. Samal ajal sega kokku hakkliha, riivsai, sool, pipar ning muna ja vormi neist pallikesed, lisades neid samal ajal ka supi sisse. Selle etapi lõppedes kata pott kaanega ning lase supil veel podiseda10-15 minutit. Lõpus lisa maitserohelist ja serveeri.

Märkus endale: järgmine kord lisa frikadellide sisse rohkem soola.

 

Advertisements
No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: