Liigu sisu juurde

Porto-afro kana

26/02/2018
by

IMG_1267Jätkan oma teed ehk kuidas leida uusi maitseid? Alati on see küsimus, et mida süüa teha. Nüüd otsustame, et tahame kasutada mingit toiduainet ja seekord see võiks olla näiteks kaste… või otsime rahvusköökidest. Piirangu paneme peale, et pilti ei tohi olla! See piirab päris palju valikut ning nii on tulemust alati huvitav oodata. Kasutame nami-nami.ee-d.

Seekord siis kana ja maapähklivõi. Lihtsalt seepärast, et mulle on mu rännakutel pakutud maapähklivõid sisaldavaid soolaseid retsepte ja no ei maitsenud… aga seekord läks teisiti, sest maapäehklivõi ei ole siin retseptis domindante vaid annab mõnusa maitsenaudingu. Mugandasin nami-nami-st leitud retsepti enda järgi ja serveerisn riisiga.

Kuna unsutasin tomatipasta poenimekirja lisada siis mina kasutasin kaht värket tomatit ja ema tehtud jahimehekastet aga retsepti jätsin siiski tomatipasta.

  • 400-500 g kanafileed
  • soola ja musta pipart
  • 4 sl õli
  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 chilli kaun
  • 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 1 sl paprikapulbrit
  • 0.5 tl ingveripulbrit
  • purk kookospiima
  • 2 sl maapähklivõid
  • 4 sl värsket hakitud koriandrit või peterselli

Haki kana suupärasteks tükkideks ning maitsesta 1/4 tl soola ja pipraga, pane kõrvale.

Kuumuta suurel pannil pool õlist tugeval kuumusel. Lisa sibul, küüslauk ja tšilli ning prae umbes 4 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Lisa tomatipasta, paprikapulber, 2 sl vett, ingver ja ülejäänud sool ja pipar, kuumuta minut aega. Sega juurde kookospiim ja maapähklivõi, lase veidi jahtuda. Püreesta köögikombainis ühtlaseks ja pane kõrvale.

Puhasta pann köögipaberiga ja kuumuta selles ülejäänud õli tugeval kuumusel. Pruunista kana.

Tõsta kanatükid ahjupannile, kalla peale pool kastmest. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit, aeg-ajalt segades, vajadusel lisa kastet.

Sega ülejäänud kaste koriandriga, vala kanale. Küpseta veel 12-15 minutit, kuni kana on küps.

P.S. Tegelikult võiks seda teha kas kanakintsude või kanakoibadega, algses retseptis polnud täpsustatud ja vaatasin ka välismaised ja seal oli nii ja naa. Siin teile ka nami-nami retsept .

 

No comments yet

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: