Liigu sisu juurde

Tatra-peedivorm lambahakklihaga

26/02/2018
by

IMG-1273

  • 500 g peeti
  • 400 g lambahakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 dl tatratangu
  • 250 g 30% hapukoort
  • soola ja musta pipart

Mul oli kodus peeti (ema aiast) ja tatart ning nii leidsin selle retsepti. Turult küll lambahakkliha ei saanud aga sain sellise kus 70% lammast ja 30% lihaveist. Tegelikult võiks seda teha ka lihtsalt veisehakklihaga või sea… või hoopis äkki soajaga. Maitsev on küll.

Aga kuidas?

Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on küpsed. Lase peetidel külmas vees jahtuda, siis koori ja riivi. (Võid kasutada ka valmiskeedetud ja -riivitud peete).

Loputa tatratang jooksva vee all, siis keeda soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Nõruta hoolega.

Pruunista hakkliha pannil omas rasvas. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja prae kergelt läbi.

Sega kõik ained kausis omavahel, siis tõsta võitatud ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus 45-60 minutit.

Tegelikult oli roog ka enne ahju juba täiesti söödav aga ahjus maitsete segunemine aitas ainult kaasa ning nii sai sellest väga hea roog. Serveerisin hapukoore ja spinatiga.

No comments yet

Lisa kommentaar