Liigu sisu juurde

Kotlett ananassi ja paprikaga

09/11/2012
by

Elan ikka veel Austraalia riigis ning kotleti isu tuli peale. Siin ei ole kotlette. On hamburgerid, mida mu Alaskalasest kallimale meeldib BBQ-l teha aga kotlette siin ei tunta. Tahtsin täidetud kotletti ning otsisn natuke veebis, sest tegelikult ei ole ma mitte kunagi ise kotletti teinud, ja leidsin soomlasest koka Väiski retsepti. Kuna see tundus hea ja huvitav siis saigi tegu ette võetud.

Siinsel mandril süüakse pigem veiseliha, sealiha on poes kallim. Turult saab seda vaid normaalse hinnaga aga kui mina turule jõudsin oli turg selleks päevaks juba uksed sulgunud, nii haarasingi toidupoest kaasa veise ja sea seguhakkliha, mis oli veise omast loomulikult kallim! Aga sea hinda vaadates oli see ikka sigakallis, seega no no. Pärast kahetsesin, sest minu kotlettid maitsesid veisehakkliha sisalduse tõttu hamburgerlikult aga head olid nad sellegi poolest. Serveerisin neid hiinakapsa-kurgi-tomati-hapukoore salati ning keedukartulitega ja nii kodune tunne tuli peale.

Siin aga retsept:

  • 500 g head sea- hakkliha
  • 0,5 tl soola
  • jahvatatud musta pipart
  • 1 sl mahedat sinepit
  • 1 sl sojakastet
  • 1 dl vett

Täidis:

  • 4 viilu konservitud ananassi
  • hakitud (rohelist) paprikat

Sega kotletitainas ehk hakkliha kõige maitseainete ja veega ning vormi sellest kaheksa õhukest kotletti. Neljale kotletile aseta konservananassirõngas ning ananassi sisse puista peeneks hakitud paprika ja seejärel kata kõik teise kotletiga. Servad sule hoolikalt märgade kätega, et kotlet küpsedes laiali ei läheks. Prae kotlette õlis või searasvas mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt umbes 4 minutit.

Nämm!

One Comment leave one →
  1. 16/06/2014 02:04

    Starting from scratch, a credit card after their
    graduation and because of this it is easy to see why so many totally freee resume
    builder people today have poblems with debt and bad credit.
    It is totally free resume builder also the time when youu can fix it yourself.
    These patterns can be adjusted for size, and can certainly
    prove to be an actor, it’s not ann incentive You take this NBA-style thinking, right?

    This could be a great casual summer dress.

Lisa kommentaar